spacer spacer spacer
spacer spacer spacer
spacer
pagina principala contact
spacer
spacer
spacer spacer spacer
spacer  |  emitere c.c.  |  reemitere/reinnoire c.c.(standard)  |  reemitere/reinnoire c.c.(on-line)  |  revocare c.c.  |  spacer
spacer spacer spacer
spacer
spacer spacer spacer
spacer

Reemitere CC (procedura standard)

 

ATENTIE: Continutul acestei pagini este extras din Ghidul Posesorului de CC. Documentul contine instructiunile detaliate pentru emiterea unui CC, va rugam sa il consultati inainte de completarea si trimiterea documentelor.

Documentele necesare

  • Declaratia / Acord , 1(un) exemplar.

Acordul / Declaratia trebuie autentificat ( incheiere de autentificare ) la un notar public sau predata personal de solicitant unui reprezentant al firmei TS. Declaratia / Acordul se completeaza on-line si solicitantul va primi prin email instructiuni de tiparire a acesteia. Declaratia va fi semnata de catre persoana care doreste reînnoirea / reemiterea certificatului calificat.

Acest document poate fi completat on-line aici: formular on-line pentru solicitare certificat calificat.

ATENTIE: Va rugam completati cu mare grija formularul on-line pentru a evita eventuale probleme ulterioare în procesarea datelor dumneavoastra, situatie care nu ar face decât sa prelungeasca perioada de emitere a certificatului.

  • Adresa din partea organizatiei (numai daca se doreste folosirea certificatului ca angajat al unei organizatii, adica se doreste inscrierea numelui organizatiei si functia in certificat) 1(un) exemplar.

Adresa trebuie sa contina lista persoanelor ce urmeaza sa primeasca certificate calificate, adresa de e-mail, functia, departamentul si datele de identificare ale acestor persoane . Adresele individuale se completeaza on-line împreuna cu Declaratia / Acordul de catre solicitant (daca este cazul). Adresa din partea organizatiei NU trebuie legalizata la notar, ci doar stampilata, semnata de reprezentantul legal al organizatiei si înregistrata (ca document de iesire din organizatie).

  • Copie act identitate, 1(un) exemplar.
  • Copie certificat inregistrare firma (numai daca se doreste folosirea certificatului ca angajat al unei organizatii, adica se doreste inscrierea numelui organizatiei si functia in certificat) 1(un) exemplar.

Aceaste copii NU trebuie legalizata.

Dispozitive si materiale necesare

În acest caz trebuie trimis obligatoriu vechiul dispozitiv. Acesta NU va fi niciodata însotit de codul PIN.

În cazul în care solicitantul doreste emiterea unui CC pe un dispozitiv altul decât cele furnizate de firma TS, acesta trebuie sa vina cu dispozitivul împreuna cu manualele si driverele. La cererea TS trebuie furnizate documentele doveditoare ca aceste dispozitive îndeplinesc conditiile de securitate cerute de lege pentru emiterea pe acestea a CC.

Operatii suplimentare

Nu trebuie sa faceti nimic suplimentar fata de cele enumerate mai sus.

Trimiterea / predarea documentelor

Modalitati de trimitere / predare a documentelor necesare emiterii / reînnoirii / reemiterii unui certificat calificat:

Prin posta / intermediar:

Solicitantul poate expedia actele necesare emiterii / reemiterii / reînnoirii prin posta sau intermediar. La sosire toate documentele primite vor fi înregistrate si apoi predate ofiterului de înregistrare pentru procesare. În aceasta situatie subliniem înca o data necesitatea ca Declaratia / Acordul sa fie legalizata la un notar public. Restul documentelor nu trebuie legalizate.

Personal, la sediul TS

Documentele necesare emiterii / reemiterii / reînnoirii pot fi aduse la sediul TS de catre solicitant, situatie în care nu mai este nevoie de legalizarea notariala a Declaratiei / Acordului. Solicitantul va prezenta actul de identitate în original si va semna documentele în prezenta unui reprezentant TS.

Emiterea C.C.

Dupa verificarea si validarea dosarului fiecarui solicitant urmeaza procesul de emitere. Termenul maxim legal de emitere al certificatelor dupa verificarea actelor si validarea dosarului solicitantului este de 5 (cinci) zile lucratoare. Utilizatorul va fi notificat pe email atunci când noul certificat va fi emis. Certificatul este valabil 1 an de la data emiterii.

ATENTIE: Continutul acestei pagini este extras din Ghidul Posesorului de CC. Documentul contine instructiunile detaliate pentru emiterea unui CC, va rugam sa il consultati inainte de completarea si trimiterea documentelor

Pentru utilizatorii ANAF

Dupa reinnoirea certificatului digital, inainte de a putea depune declaratiile on-line la ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala), noul certificat digital trebuie inregistrat in sistemul ANAF. In acest sens, se procedeaza astfel:

  • Se descarca documentul de confirmare de pe portalul ANAF,
  • Se completeaza si se semneaza cu noul certificat digital (instructiuni de completare gasiti aici),
  • Se transmite prin email furnizorului certificatului pentru contrasemnare,
  • Documentul contrasemant se incarca pe portalul ANAF

 

 

spacer
spacer spacer spacer
spacer

Suport tehnic

Telefon suport tehnic: 0212107500

Program de lucru: Luni-Vineri 8-18

 

Cautare Certificat Calificat

Pentru cautarea unui certificat calificat emis de Trans Sped QCA puteti folosi serviciul on-line de cautare a certificatelor.

spacer
spacer spacer spacer
spacer spacer spacer
spacer

Trans Sped este Autoritate de Certificare (AC), emitenta de certificate digitale calificate conform cerintelor Regulamentului European eIDAS (910/2014) privind semnatura electronica.

Certificatele calificate emise de Trans Sped permit asigurarea integritatii, confidentialitatii si non-repudierii tranzactiilor electronice. Principalele domenii in care pot fi folosite certificatele calificate emise de Trans Sped sunt urmatoarele:

*crearea de semnaturi electronice cu valoare juridica;

*securizarea mesageriei electronice (S/MIME);

*autentificarea sigura a utilizatorilor (Active Directory, Web, VPN).

Certificatele calificate pot fi eliberate persoanelor fizice independente precum si angajatilor unei organizatii.

spacer
spacer spacer spacer

 

spacer spacer spacer
spacer

Depozitar Trans Sped QCA

Depozitarul Trans Sped contine o serie de documente necesare pentru a intelege regulile si principiile folosirii serviciilor de certificare. In aceste documente puteti gasi informatii despre: serviciile de certificare oferite de Trans Sped, emiterea si gestionarea certificatelor calificate si regulile care trebuie respectate atunci cand se foloseste un certificat calificat.

spacer
spacer spacer spacer

 

spacer
spacer
spacer spacer spacer
spacer spacer spacer
spacer
spacer

© 2007 Trans Sped SRL

spacer
spacer spacer spacer